Seleška 2019 - Vyměřený čas

Ve čtvrtek jsme se všechny 4 oddíly z Flotily, Majáku, Ještědu a Jablonce sešly na vlakovém nádraží a vyrazili vlakem do Jablonného, odkud jsme šli na Selešku a cestou zahráli seznamovací hru. Po příchodu nás čekalo rozdělení do sekt pomocí magické koule, která každému svítila barvou jeho sekty. Pote jsme se dozvěděli, že přišla řada i na nás a budou nám implantovány hodiny, které ukazují náš čas do konce života – ten byl pouhých 24 hodin a další čas jsme si museli nějak vydělat.

V pátek jsme tedy zkusili zábavnější způsob vydělání peněž=času v casinu, ale pak jsme museli i pracovat-pomoct s údržbou stanice. Celý život si takhle tvrdě vydělávat čas není vůbec dobré, takže jsme hned zkoumali, jak tento zvrácený systém přerušit. Od tajného agenta odboje jsme zjistili informace o základně, kde bychom se měli dozvědět jak na to. Museli jsme dešifrovat polohu základny a místo nočního přespání v záhrabech či iglú, které jsme si měli v rámci výcviku vlastnoručně postavit, jsme tajně vyrazili na onu základnu. Tam jsme našli všechny informace a k tomu i stany, ve kterých se nám spalo podstatně lépe.

V sobotu nám ale zase začal docházet čas, tak jsme se za pomoci hackerů vloupali do banky a nějaký čas si nakradli, snad nám bude stačit k deaktivaci hodinek. K tomu jsme museli najít způsob, jak vypnout generátory štítů u kosmodromu, odkud musíme v raketě vystřelit a rozšířit protilátku.

Na výrobu protilátky jsme museli sesbírat a vyrobit dostatek surovin a pak je poskládat dohromady. Večer jsme konečně mohli zaútočit na kosmodrom, hlídaný štíty a automatickými roboty, kteří po nás stříleli sněhovými kuličkami. Abychom je zneškodnili, museli jsme jim utrhávat jejich komunikátory, které jsme pak využili pro odpálení rakety. Dlouho nám trvalo, než jsme vymysleli účinnou taktiku, ale nakonec se nám je podařilo porazit a raketu s protilátkou odpálit. Hodinky tak byly všem úspěšně deaktivovány a každý měl do konce života čas jako předtím.

V neděli už akorát zbývalo pochytat zastánce systému hodinek, aby se v budoucnu nepokusili tento systém obnovit. Potom jsme se vrhli na zaslouženou žranici a jeli domů.

fotky z akce: https://www.zonerama.com/FlotilaLiberec/Album/5188186