Úpa 30.ovs 2019

Začalo to v sobotu tím, že jsme se sešli na nádraží v Liberci, jeli vlakem a autobusem na Spálený mlýn, kde jsme se rozdělili na dvě skupiny a vyrazili do kopce na chatu. Když první skupina dorazila za most, Zeppovi se převrátil bob a Zepp za ním jel na břiše po sněhu jako tučňák. Šťáva ale sletěla až do rybníka a proděravěla se, zelí se zas rozdrbalo o stromy a keře. Nakonec jsme ale došli v pořádku do chaty. Druhá skupina byla pomalá a když došla k mostu, Šimonovi to uklouzlo a zhoupnul se na zábradlí a skoro skončil v potoce i s běžkami. V chatě jsme se zabydleli, štípali jsme dříví a rozsekali jsme led na cestě.

Protože byla neděle, nebyla rozcvička. K snídani byla vánočka s máslem nebo povidly. Potom jsme měli spoustu času na deskové hry. Na chatě je k dispozici hodně her, takže jsme měli z čeho vybírat. Těsně před obědem dorazil Krtek, který s sebou kupodivu neměl BANG!, s čímž nikdo z nás nepočítal. (nebo spíš jsme všichni počítali s tím že Krtek Bang vezme). Po obědě a poledním klidu jsme šli na běžky. Šli jsme pár kilometrů směrem nahoru do obce. Tam jsme si měli možnost koupit nějaké sladkosti či slanosti v obchůdku a pohled se známkou v infocentru. Kentán si koupil dost velký pytlík vzduchu, který se mu ale nevešel do batohu, a tak mu ho nesl Bodie. Po příchodu do chaty jsme šli hrát zase deskovky a k večeři si udělali krupicovou kaši. Zítra už bude rozcvička. Hurá.

V pondělí vyrážíme (nechtěně) za dobrodružstvím. Zeppovi omylem spadla běžka do potoka, načež jsem ho musel následovat. V další části výpravy do neznáma se nic moc neděje až na to, že většina výpravy si stěžuje na jehličí v lese. Kdyby běžky mohly mluvit určitě by si taky stěžovaly. Největší omyl výpravy byl, že Brzda a Šimon zapomněli část oběda. O hladu jsme ale nebyli. Nejlepší ale byla fena objevená na Rýchorské boudě. Tak obrovského psa jsem ještě neviděl, říkal jsem si, že to je sestřenice Maxipsa Fíka. Byla tak hodná, že nás vyprovodila kousek dolů, ale Brzda moc rád nebyl.

V úterý jsme nebyli na běžkách, protože byl volný den. Takže jsme jako každý rok začali stavět bobovou dráhu. Zezačátku jsme si naplánovali trasu a u toho nám do potoka spadly boby a snowskate. Potom jsme začali stavět dráhu a na ní jsme začaly vyřezávat bloky zmrzlého sněhu.K obědu jsme si udělali výborné topinky. Pak jsme jenom hráli deskový hry a první i poslední hru Andoru.

Ve středu jsme šli na Pomezky. Tam jsme si zase nakoupili nějaké sladkosti či slanosti. Potom jsme šli na chatu a tam si zase zahráli nějaké deskovky. K večeři byla Pizza.

Ve čtvrtek se jako obvykle vyrazilo na Sněžku. Sjeli jsme kopec od chaty a pak zas stoupali do dlouhého kopce přes Janu a Portášky na Růžohorky. Občas to hodně klouzalo. Když jsme došli na Růžohorky, tak si každý koupil horkou čokoládu a čaj. Zdálky to vypadalo, že Sněžka bude v mracích a Vichr je chtěl ochutnat, ale nakonec byly mraky moc vysoko a byl smutný. Cestou ze Sněžky jsme měli za úkol nespadnout. Vyhrál Kentán a Vichr a dostali sušenku.

V Pátek byl den volna. Byly různé závody a jezdili jsme na naší bobové dráze. Také jsme hráli deskovky. K večeři budou palačinky a večer bude inteligenčka.

Napsal: Šimon, Vichr, Brzda, Kentán, Kulička

fotky z akce: https://www.zonerama.com/FlotilaLiberec/Album/5205986

Štítky: